Musik bringer os sammen i en svær tid

Vær med til at skabe noget stort - Spil på udendørs musikinstrumenter sammen!

Gennem hele vores tid i isolation, har musik været med til at bringe os sammen. Musikere og kunstnere har kunne dele deres budskaber om håb og kammeratskab, fra naboer der synger sammen og spiller musik sammen på altaner, til at udføre koncerter og underholdning online. Musik bringer folk tættere sammen i en tid med uro og ubehag.

Den sørgelige nyhed er midlertidigt, at der ikke er nogen tvivl om, at Coronavirus pandemien vil have en stor betydning for musikere og kunstnere langt ud i fremtiden. Vi må acceptere at de store festivaler og koncerter vi havde ventet på, desværre ikke bliver til noget. Det gør desværre også at mange unge bliver distanceret fra musikken. Vi ved at musik er et vigtig for alle unge mennesker. Musik hjælper med at udvikle unges færdigheder indenfor sociale kompetencer og selvrealisering. Dette omfatter lyttefærdigheder, evnen til at koncentrere sig, kreativitet, intuitioner, følsomhed, udholdenhed, evnen til at arbejde i grupper, selvtillid og følsomhed over for andre. Hvis musik fjernes fra skolerne, vil børn ikke længere kunne identificere sig med disse evner gennem musikken.

Der er heldigvis et lys for enden af tunnelen. Flere har anerkendt at der er et behov for at holde fast på de gode minder musikken har givet dem. Derfor ser vi en stigning på efterspørgsel fra borgere, der ønsker at rejse midler til at etablere et frit tilgængeligt musikområde. Lokale, skoler, børnehaver, biblioteker søger viden omkring emnet og ønsker at gøre en forskel for lokalbefolkningen.

Disse ildsjæle er dedikeret efter at hjælpe lokalbefolkningen til et rigt socialt liv gennem musik og kunst.

Udendørs musikinstrumenter på legepladser og i parker, dukker op alle mulige steder over hele verden. Gennem indbydende instrumenter skabes et rum, hvor børn og voksne kan nyde hinandens selvskab. Disse musikalske områder er frit tilgængeligt for lokalbefolkningen og giver børn og voksne i alle aldre mulighed for at udforske deres musikalske og kunstneriske talenter.

Musik har ingen aldersgrænse eller obligatorisk færdighedsniveau. Musik er noget vi alle har gavn af, ung som gammel og alle bidrager med det de har. Skønheden ved musik er at vi er en del af noget større, noget fælles. På samme måde som musikken gav os tryghed gennem nedlukningen, så kan vi sammen skabe udendørs områder hvor vi kan arbejde sammen og bringe musikken tættere på folket.

The power of music

Patel Drum Daisy Dame spiller på tromme alene
Nye instrumenter for 2020/2021

Vi er utroligt glade og stolte over at kunne introducere vores helt nye <a href="https://www.percussionplay.dk/categories/chimes-and-bells/" rel="nofollow"...


Lars Harmony til Blog
Helt nye videoer skal inspirere beboere og deres besøgende

Vi har lavet en række introduktions videoer, der skal være med til at introducere og inspirere personale og besøgende på plejehjem og bosteder rundt...


Musik fra altanen
Hvordan musik fører mennesker sammen under corona pandemien

”Musikken er månelyset i den skumle nat”. Disse ord fra den berømte tyske forfatter Jean-Paul Richter er mere aktuelle end nogensinde; de kunne ligeså...