Hvordan musik fører mennesker sammen under corona pandemien

”Musikken er månelyset i den skumle nat”. Disse ord fra den berømte tyske forfatter Jean-Paul Richter er mere aktuelle end nogensinde; de kunne ligeså vel være blevet skrevet i går. Hos Percussion Play håber vi, at i alle passer på jer selv og hinanden i disse hidtil usete tider.

På trods af det kaos vi alle befinder os i, er der gudskelov flere mennesker der finder inspirerende og stærke måder at være sammen på, selvom man er fysisk adskilt. Videoer fra hele verden spredes i øjeblikket, af naboer der oplever sammenhold gennem musikken.

I Danmark sidder vi fredag aften i vore stuer og ser DR der inviterer fællessang hver for sig og vi opfordres til at åbne vinduerne og synge og spille for sine naboer.

I Italien ser vi blandt andet, at mange af dem der er i karantæne eller har valgt at isolere sig selv, mødes på afstand for at synge, danse og spille musik sammen fra deres respektive hjem og altaner. En særlig video fra Siena i Italien viser hvordan en hel gade samles om folkesangen ”Canto Della Verbena”. Denne sang er blevet sunget gennem flere generationer, og er blevet noget nær en temasang for byen de senere år.

Andetsteds i Italien ser vi hvordan musik bliver ved med at oplive en ellers kedelig hverdag i karantæne. Et klip fra Torino viser adskillige mennesker i sidestillede lejligheder stå på deres balkoner og synge og danse til den berømte sang af Los Del Rio’s ”Macarena”.

Et klip fra Napoli viser flere fodboldfans stå på deres balkoner og synge det lokale fodboldholds hymne ”Un Giorno All’improvviso”.

I Sicilien mødes flere mennesker hver for sig på deres balkoner med medbragte musikinstrumenter, og spiller velkendte sange.

I Firenze fyldes luften af lyden fra en opera, der kommer fra en mands balkon; I Roccascalegna samarbejder saxofonister på tværs af deres balkoner. Ja, listen fortsætter…

I den spanske hovedstad Madrid flyder lyden af klappen og fløjten gennem gaderne; i Storbritannien live-streamede en musikgruppe kaldet ’Ragdolly Annas’, musikalske aktiviteter til børn og familier der havde selvisoleret sig. Normalt er de vant til 25-35 seere, men denne gang sad der ikke mindre end 2.000 børn og så med. Også i Danmark, Italien og Storbritannien fulgte flere mennesker med i gruppens stifter, Anna Varone-Johnsons sang, fra hendes egen stue.

I Dublin har vi set U2 forsangeren Bono dele skitsen til en sang på Instagram kaldet ”Let Your Love be Known”. Bono skrev sangen en time før han offentliggjorde den på Instagram, er en hymne til alle dem som ”kæmper og stadig synger”, og til det sundhedspersonale som står i frontlinjen. Bono var blevet inspireret af netop de eksempler der er blevet nævnt for oven, og besluttede sig for at dele sin egen sang.

Da myndighederne rundt om i verden tager flere og flere drastiske tiltag for at beskytte deres befolkning, og da selvisolering og karantæne bliver mere og mere normalt, er det – nu mere end nogensinde før – vigtigt at finde nye og innovative måder at forblive kreativt forbundet med hinanden.

Der skal lyde en kæmpe tak fra alle os i Percussion Play, til det sundhedspersonale der verden over arbejder for at holde vores verden sammen, og som kæmper med næb og klør for at overvinde denne virus.

Pas på jer selv. Bliv hjemme. Vask jeres hænder.

Patel Drum Daisy Dame spiller på tromme alene
Nye instrumenter for 2020/2021

Vi er utroligt glade og stolte over at kunne introducere vores helt nye <a href="https://www.percussionplay.dk/categories/chimes-and-bells/" rel="nofollow"...


Skærmbillede til corona 2
Musik bringer os sammen i en svær tid

Vær med til at skabe noget stort - Spil på udendørs musikinstrumenter sammen!

Gennem hele vores tid i isolation, har musik været...


Lars Harmony til Blog
Helt nye videoer skal inspirere beboere og deres besøgende

Vi har lavet en række introduktions videoer, der skal være med til at introducere og inspirere personale og besøgende på plejehjem og bosteder rundt...