Bo-Vejle afd. Kernen - Udendørs Musikinstrumenter

Bo-Vejle afd. Kernen har netop fået installeret udendørs musikinstrumenter. Instrumenterne er med til at give borgerne en aktivitet udendørs, hvor musikinstrumenterne ikke blot er sjove at spille på, men også terapeutiske og sansestimulerende.

"Vi vil rigtigt gerne prøve at motivere vores borgere til at komme lidt mere udenfor. Vi har en sansehave som nu har fået udendørs musikinstrumenter."

Lena Stavnskær - Pædagog Bo-Vejle afd. Kernen.

I Bo-Vejle bor mennesker med forskellige fysiske og psykiske handicaps. Fælles for dem er, at de har individuelle behov, som den socialpædagogiske støtte tager udgangspunkt i.

Bo-Vejle har en pædagogisk tilgang, der tager afsæt i KRAP (Kognitiv Ressourcefokuseret og Anerkendende Praksis) samt neuropædagogisk, sansestimulering og anvendelse af forskellige støttesystemer. Der er meget fokus på velfærdsteknologi, som støtter borgerne i hverdagen, med struktur og aktivitet.

De nye udendørs musikinstrumenter giver borgerne mulighed for at spille på instrumenterne, når de selv har lyst, så de har fuld medbestemmelse om hvornår de selv ønsker at spille på dem.

Bo-Vejle har fået tre Stepping Stones, to farverige Harmony Bells, en regnbuefarvet Rainbow Metallofon og en Congas Medium.