Børnehospital skaber musikalske rum for børn og voksne

Patienter, besøgende og personale på Edinburgh Children’s Hospital (UK) vil nu kunne spille musik på sansestimulerende udendørs musikinstrumenter. Musikhaven er skabt til at børn og unge kan have det sjovt og lave melodier sammen i afslappende, ikke-kliniske omgivelser, væk fra afdelingerne.

Jess Mackie Music Garden er et pulserende, interaktivit udendørs rum, der sikrer, at børn ikke går glip af glæden ved kreativ leg og musikalsk skabelse på hospitalet. Her har man formået at skabe et udendørs læringsrum, for både børn, teenagere og voksne. Musikhaven skaber en oase, hvor man kan reflektere, være kreativ, læse, skrive og skabe musik.

Med seks Percussion Play udendørs musikinstrumenter placeret strategisk rundt i hele haven. Børnene får en helt unik oplevelse. Der er både plads til fordybelse i et enkelt musikinstrument, eller samspil hvor flere instrumenter er placeret tæt sammen. Alle instrumenterne er placeret langs brede kørestolsvenlige gangstier, så alle kan være med i legen.

Musik, planter, træer og blomster øger alle positiviteten, reducerer stress og angst. Lyden af musik sænker blodtrykket og letter muskelspændinger. Alt sammen er med til at fremme afslapning hos børnene på hospitalet. De er væk fra venner og hjemlige rammer, så de har brug for større støtte og ro.

”Mange børn og unge på hospitalet føler sig sårbare, fordi de mangler kontrol over, hvad der sker med dem. Musik kan have en enorm og positiv indvirkning og hjælpe med at tænde en gnist og give en følelse af kontrol tilbage.”

”Det giver også børn og unge et middel til at udtrykke sig selv, få venner og opbygge tillid.” -Fortæller Michael, datter til Jess som haven er opkaldt efter.

Den helbredende haves positive indvirkning på patienter og familier

I de senere år har vi oplevet en markant øget interesse for, at vores udendørs musikinstrumenter skal placeres i terapeutiske og helbredende haver. Haver, der er specielt designet til at imødekomme en række forskellige anvendelser inden for sundhedspleje, rehabiliterende og andre terapeutiske omgivelser.

Disse helbredende grønne områder skaber miljøer for leg, social støtte og refleksion, der fører til en følelse af kontrol og normalitet for patienter og familier under stress. Instrumenterne hjælper børnene udenfor i den friske luft. Ved at bruge musikhaven som fælles aktivitet, opbygges der fællesskaber blandt patienter, familier og personale.