Børnehuset Bjørnemosen

Børnehuset Bjørnemosen har fået de fineste udendørs musikinstrumenter, lige hvor børn og voksne mødes på legepladsen.

Kenneth Nygaard, der er Daglig pædagogisk leder fortæller: "I sommeren 2019 fik vi installeret udendørs musikinstrumenter på vores legeplads i børnehuset Bjørnemosen i Odense. Vi valgte at købe Soprano Quartet Ensemblet for at få flere mulige instrumenter til børnene, og fik dem installeret samlet, så der er mulighed for at stå overfor hinanden og spille sammen."

"Jeg havde, som leder, en lille bekymring omkring hvor højt instrumenterne ville lyde, og om der ville være medarbejdere som ville synes at der nu blev for meget støj dagen igennem. Heldigvis blev det ikke tilfældet. Den første dag instrumenterne var tilgængelige, blev dørene indtil de omkringliggende værksteder og rum åbnet, så dem der legede eller arbejdede kreativt indenfor, kunne nyde musikken fra legepladsen. Flere, både personale og forældre til børn i huset, har løbende bemærket den beroligende effekt instrumenterne giver når der bliver spillet på dem, hvilket børnene nyder at gøre hver dag.

Musikken har altid spillet en stor og væsentlig rolle i Bjørnemosen, og vi er nu på opdagelse for at finde nye måder at bringe den ind i vores pædagogiske hverdag, da vi jo har fået et nyt musikalsk læringsmiljø udendørs.

Udendørs musikinstrumenter er absolut anbefalingsværdige."