Bringer Musik til Calums Cabin Skotland

Om Calums Cabin

Calum Speirs fra Isle of Bute var kun 12 år gammel, da han døde af en hjernetumor i 2007. En af Calums sidste ønsker var at hjælpe andre børn med kræft og være med til at skabe særlige minder, og så han kom op på ideen om Calums Cabin - en ferie sted, hvor familier kan nyde en tid sammen og være 'normale' og have et sted hvor man sammen kunne skabe uforgængelige minder sammen og genoplade ens ”batterier” til kampen mod kræften.

I februar 2009 blev Calums ønske en realitet, da hans familie stolt åbnede Calums Cabin. Beliggende på den smukke Isle of Bute, en kort færge tur over Firth of Clyde. Der har været fyldt med mennesker lige siden åbningen. Caroline og Duncan Speirs, der sammen med deres datter Jenna, er medstiftere af 'Calum's Cabin', har nu arrangeret ferier for over 900 familier og rejst over £ 2,5 mio. til velgørenhed gennem sponsorater og innovative fundraiser events.

Donald’s Memorial

Donald Keir støttede flere forskellige ting gennem hans levetid, men Calums Cabin var den, der betød mest for ham. "Donald var en vidunderlig gentleman, der betød en stor del for os som tilhænger og derefter som en ven", sagde Caroline Spires.

Efter hans bortgang ønskede Donalds familie Lupine, Moe, Holly og Conor at bruge de penge, som Donald havde efterladt sig, samt de penge der blev doneret til at købe noget, der ville glæde andre, såvel som at være et varigt mindesmærke for ham. At vide, hvor meget Donald beundrede Caroline og blev bevæget af hendes historie, var det indlysende, at Calums Cabin skulle være modtageren af arven.

Lupins nieche, en taleterapeut ved Treloars skole for handicappede børn og unge i Hampshire foreslog udendørs musikinstrumenter. En hurtig søgning på google og Lupin havde fundet, hvad hun søgte: "Langt de smukkeste musikinstrumenter var dem, der blev lavet af Percussion Play."

Familien valgte Akadinda, Duo Xylofon en Harmony og en Babel Drum til at blive installeret i Cabins Have.

Babel Drum blev specielt indgraveret med Donalds navn og datoer plus den sidste linje af Lupins lovskrift til ham, som lyder: "Donald vidste, at han var svær at leve med, men umulig at leve uden."

Lupin sagde: "Valg af instrumenter til Calums Cabin har utvivlsomt været det bedste ved de sidste par måneder. Musikinstrumenterne fra Percussion Play - købt med de penge, som så mange mennesker gav generøst til Donalds minde - er smukke. Inskriptionen på trommen er perfekt. Caroline fortæller mig, at når familier ankommer er det første de gør, er at løbe udenfor for at spille på musikinstrumenterne. Donald ville have elsket det."