Ældre center inviterer musik og børn ind i deres have

Ny musikalsk have har til formål at bringe generationer sammen og opbygge fællesskab.

Klient: Trollemose Plejecenter

Placering: Svendborg

Percussion Play Danmark blev bedt om at skabe en interaktiv musikalsk have for ældre beboere, besøgende og børn fra lokalområdet.

Hovedformålet med de udendørs musikinstrumenter var at forhindre ensomhed. Men, det har vist sig at musik- instrumenterne kan bruges i mange andre sammenhænge, herunder motion og terapi. Instrumenterne er strategisk placeret, så de tydeligt kan ses fra den offentlige vej, der fører op til haven. Formålet er at tiltrække naboer og nysgerrige forbipasserende til plejecentrets have. "Når vi har besøg og de starter med at spille på instrumenterne, kommer vore beboerer også ud, fordi de finder det interessant og så er det en fantastisk mulighed at møde andre på.", siger plejecenterets Leder Agnete Bille.

Plejecentret har installeret en række Percussion Play instrumenter, herunder:

Cadenzaen mindre udendørs Xylofon

Harmonyet utroligt flot instrument, nærmest en skulptur

Babel Drumudendørs rustfrit stål tunge tromme

Plejecenterets nærmeste nabo er børnehaven Poppellunden. Disse unge naboer dukker regelmæssigt op for at spille på de nye udendørs musikinstrumenter. Børn fra andre børnehaver og vuggestuer i området gør det samme. Noget magisk sker, når børnene og ældre mennesker mødes.

Vore beboere er meget ivrige efter at hjælpe børnene. Det er en helt instinktiv reaktion for dem. Det har kun været et par måneder siden Trollemose Plejecenter modtog de udendørs musikinstrumenter, men de er allerede blevet en del af centrets hverdag og de bruges ofte af både besøgende og plejecenterets beboere. Vi anvender ligeledes instrumenterne i vores rehabiliteringsarbejde på Plejecentret.

Lars Schrøder fra Percussion Play Danmark fortæller: "Vi håber at musikinstrumenterne vil blive brugt af familie, venner og andre besøgende og at de dermed vil være med til at skabe en følelse af fællesskab og ejerskab blandt beboerne. At spille musik er for alle, om man er barn eller voksen, så er det en sjov oplevelse. Musikken er med til at skabe sociale interaktioner, der kun kan have en positiv indvirkning på ens mentale humør og ens generelle velvære."