Plejehjems beboer donerer udendørs musikinstrument

Plejehjemmet Herluf Trolle har modtaget en musikalsk donation fra en af plejehjemmets beboere.

Herluf Trolle har meget fokus på, hvad musik kan gøre for borgere med en demens diagnose. På plejehjemmet arbejder Bente Østergaard Callesen som musikterapeut med borgerne flere dage om ugen. Der er stor fokus på borgernes pårørende, der har et utroligt stærkt samarbejde med plejehjemmet og de aktiviteter der er på plejehjemmet. Plejehjemmets have er designet så borgerne nemt kan gå rundt på området. Her er gode gangarealer så borgerne nemt kan få deres daglige gåtur. Og der er etableret forskellige ’spots’ langs stien, så der er noget at gå tur til.

Ruth er blevet så begejstret for plejehjemmets tilgang til musikken og ville derfor gerne donere et udendørs musikinstrument. Bente Østergaard Callesen gik derfor i gang med at søge på Percussion Play’s hjemmeside, hvor der blev valgt nogle forskellige modeller ud. Ruth valgte, at det skulle være en Alto Diatonisk Freechimes, der skulle op i haven, så hendes medborgere og deres pårørende kunne få glæde af instrumentet.

Instrumentet blev monteret på en kold og regnfuld dag i februar. Det holdt dog ikke en håndfuld borgere fra at komme ud på stien for at se instrumentet blive monteret. Der var både dans og sang under indvielsen af musikinstrumentet.

Percussion Play monterede instrumentet, så børn og voksne i alle aldre kan spille på det. Der er også monteret en holder på én af køllerne, så borgere med bevægelseshandicap bedre kan holde køllerne. Det er utroligt vigtigt, at instrumenterne monteres, så de er inkluderende og nemme at benytte.