Musikalsk gyde indviet takket være KaBOOM!

Genesee County New York

Genesee-Orleans Regional Arts Council (også kendt som Go Art! ) indviede deres helt nye musikalske have i november. Hvad var engang bare en kedelig og beskidt gyde, er nu én af lokalsamfundets stoltheder. En transformation fra et uudnyttet rum til et fyldt med dynamik, kultur og god musik! Gyden kaldes nu for: "Play Me A Tune Music Garden" og er placeret bag GO Art! Som er på 201 East Main. Street. Det har 18 forskellige udendørs slagtøjsinstrumenter, der er opsat lys og et vægmaleri med et musikalsk tema. Projektets formål er at have et sted hvor man oplever både kunst og kultur og så vil det ligeledes blive brugt af de mange skolebørn i området.

Gregory Hallock, administrerende direktør for GO Art! fortæller os, at den nye musikalske have opstod, da han modtog et telefonopkald fra KaBoom! der spurgte, om GO Art ville være interesseret i at ansøge om et beløb fra ”2019 Play Everywhere Challenge”. Det ville vi selvfølgelig gerne og vi lavede en kampagne, hvor vi opfordrede lokalsamfundet til at indsende kreative ideer på hvordan man kunne gøre det lettere for familier at indarbejde leg i hverdagens øjeblikke. De projekter der kom igennem nåleøjet, skulle vise hvordan man kunne bruge legen i det offentlige rum på ukonventionelle måder. Det skulle være med til at inspirere byer, beboere, byplanlæggere til at designe og gennemføre kreative legeområder for børn. Tilskudsansøgningen blev en succes med $ 70.000 (450.000kr.) doneret fra KaBoom! som finansieres gennem Ralph C. Wilson, Jr. Foundation.

Den musikalske gyde har udendørs trommer - Trio af Djembes, små og store Babel Drums, to Cajon trommer, Congas trommer, en Bell Lyre, Handpipes, Colossus Chimes, Penta Post, Capella, og til sidst, en Papilio.

GO Art! koordinatoren Theresa Kehel fortæller:" Tro mig, dette rum er lige så tiltrækkende for voksne, som det er for børn! Jeg ser familier have en vidunderlig tid her. "Vi håber at denne installation får børn og forældre til at komme og lege sammen og nyde det som en hel familie og kan nyde muligheden for at lave musik i et udendørs miljø, når GO ART! er åben" fortæller Gregory Hallock.
Genesee-Orleans Regional Arts Council er dedikeret til at udvikle kulturlivet i Genesee & Orleans, igennem kunst, arv og traditioner.

1140x760 Go art play collage