Lions Club Gør Det Muligt. Skolen Får En Musikalsk Legeplads – Montezuma Iowa

Oktober 2018

Montezuma Elementary er en lille skole i landlige Iowa, der for nylig har modtaget en vidunderlig ny musikalsk legeplads, takket være deres lokale Lions Club.

Lions Challenge

Montezuma Lions Club valgte til støtte skolen med et helt nyt område med udendørs Percussion musikinstrumenter på skolen, i forbindelse med den internationale Lions Club ”Centennial Service Challenge” - en mulighed for Lions at fejre 100 års jubilæum ved at gøre det, de gør bedst, hvilket er at tjene andre. Lokale Lions klubber blev udfordret af deres nationale organisation til at sponsorere "et betydeligt projekt" i hvert af deres lokalområder, der ville være af varig karakter.

Montezuma Club fejrede også sit 70 års jubilæum - udpegede et udvalg til at undersøge ideer og præsentere forskellige forslag til klubben. Efter at have set og spillet på de udendørs musikinstrumenter i et andet område, præsenterede Lion Club´s Roger Allen denne ide for udvalget. Efter yderligere undersøgelse fremlagde udvalget forslaget til hele klubben, som besluttede at bruge af klubbernes reservefond på $5.000 - forudsat at der kunne opnås yderligere midler via tilskud og fra andre kilder. Udvalget blev rådgivet af konsulenter til at "drømme stort", og efterhånden som midler blev fremskaffet, voksede målet til yderligere $20.000 - fra klubben, fra tilskud og fra generøse individuelle donationer i samarbejde med skolen. En generøs borger matchede Lions klubs donation på $5.000 og yderligere én på $2.000

Musical Makeover

ABCreative konsulent Larry Rife arbejdede sammen med både Montezuma Lions Club og skolen for at skabe en fuldt tilgængelig og inkluderende musikalsk legeplads. Med:

Projektet blev gennemført i oktober 2018, og begejstringen fra børn og voksne har været stor lige fra indvielsen. Musiklærer Carrie Burnett, Montezuma School, hjalp med at beslutte, hvilke instrumenter der skulle være i musikparken. Hun kommenterede, "Jeg er spændt på at få denne musikalske tilføjelse på vores skole til elever og børn og voksne i lokalområdet. Det er en fornøjelse at udforske de forskellige lyde og toner. Musikinstrumentet Cavatina med MusicBook med de forskellige sange er sjov for alle aldre. Jeg er så taknemmelig for den musikalske legeplads.”

Støtte til det Kreative

Lions klubben var særlig støttende til projektet, fordi det gav børn mulighed for at have det sjovt, med at skabe og værdsætte musik i en ung alder, noget som vil vare ved hele livet. I et musikalsk legemiljø er der "ingen forkerte toner." Børn lærer ved at gøre ting, udforske og improvisere. De har et naturligt instinkt til at lave deres egne melodier og udforske deres fantasi. Disse instinkter er rettet mod at lære musik ved at høre og lave musik først og derefter læse og skrive det senere, ligesom vi alle lærte vores eget sprog.

Kurt Hanna, skoleleder ved Montezuma School udtalte: "Den musikalske legeplads har været en vidunderlig tilføjelse. Studerende får nu den kulturelle eksponering, der får dem interesseret i kunstens verden."

Tilgængelig og Inkluderende

At se, høre og spille musikinstrumenter er en vigtig kulturel oplevelse for ethvert barn, og derfor er alle instrumenter tilgængelige for kørestolsbrugere. Denne faktor har allerede givet glæde til flere elever på skolen der er kørestolsbrugere.

Musik i de tidlige år understøtter børns udvikling, og børnene fra ”Zuma Zoo Daycare Center”, der ligger overfor skolen, var blandt de første til at prøve musikinstrumenterne. Alexa Wheaton, leder og ejer af Zuma Zoo fortæller, "De nye musikinstrumenter har tilføjet stor lærings mæssig værdi til legepladsen. Det har været så sjovt at se vores børn interagere med hinanden mens de spiller. Vi elsker især xylofonen, der har sangene med de farvekodede noder."

"På vegne af Montezuma Schools vil vi gerne takke Montezuma Lions Club for deres generøse donation af det udendørs musikalske udstyr til vores skole. Det var meget tydeligt, at eleverne elsker de nye instrumenter, da de allerede tog dem i brug imens musikinstrumenterne var ved at blive monteret. Disse instrumenter inspirerer vore elever til at lave deres egen melodier. Dette udstyr vil tjene vores skole og hele lokalområdet i de kommende år." — Dave Hoeger, skolens vice skoleleder.

Om Lions Club International

Lions Clubs International er den største organisation i verden, med 1.35 millioner medlemmer i mere end 46.000 klubber, i mere end 200 lande og geografiske områder rundt om i verden. Centennial Service Challenge er en mulighed for Lions at fejre vores 100 års jubilæum ved at gøre det, de gør bedst - tjener andre.