I ”Lydens by” er Plejeboliger Bøgelund med på noderne

På Plejeboliger Bøgelund er man begejstret for sin nye musikhave.

Ergoterapuet Mette Svenningsen fortæller: Musikinstrumenterne er smukke, har nogle fantastiske lyde og skønne farver. Til vores beboere skal der være nogle stærke og høje lyde og der skal være nogle bløde og omfavnende lyde. Det fanger og det kan de her musikinstrumenter.

På Bøgelund arbejder man blandt andet for at tilbyde meningsfulde aktiviteter. Man hjælper med at skabe relationer og indgå i fællesskaber, så ingen er uønsket alene. Derfor passer udendørs musikinstrumenter helt perfekt til Bøgelund. Vores beboere kan nu komme ud og være medaktive og med til at skabe lyde, fortæller Mette Svenningsen. Vores personales og frivilliges store interesse for haven, gør at de får beboerne med ud og giver dem et frirum og nye input.

Vi bruger også musikinstrumenterne i forbindelse med sang og musik generelt, ikke mindst i sommermånederne, hvor vi har trukket vores onsdags sangaftener udenfor og har inddraget musikinstrumenterne.

Musikinstrumenterne kan også bringe beboere med svær demens tilbage til ”vores” verden for en stund og give beboeren en følelse af at være noget værd og til nytte, fortæller Mette Svenningsen.

Vi vil klart anbefale andre at få udendørs musikinstrumenter, fortæller Mette Svenningensen. Vi er så glade for vores have og det har skabt en større livskvalitet for vores beboere. Og fællesskabet bliver tydeligere. Vi har også skoler, som ofte kommer forbi og spiller. Det skaber også noget samvær for både beboere og de unge mennesker. Plejehjemmet her ligger jo ret centralt i forhold til skole og børnehave, som ligger omkring 500 m. herfra.

Finansieringen fik Plejeboliger Bøgelund klaret ved hjælp af Nordea Fonden, Færchfonden og fra Sundhedstyrelsens aflastningspulje.