Hospitals Sansehave Åbner for Hele Byen

November 2018

Det var med stor spænding på Aldeburgh Hospital, da den nye sansehave blev afsløret i al sin pragt! Denne vidunderlige nye facilitet er åben, ikke kun for patienter på hospitalet, men også for hele samfundet, hvor interesserede besøgende kan mødes med patienter, der nyder haven og spiller på de udendørs musikinstrumenter.

Anne Parsons (Frivillig i have teamet) siger "Den hyppigste kommentar om haven er den stærke følelse af fred og ro. Det er et sted folk ønsker at vende tilbage til og faktisk er haven åben for alle besøgende, når de ønsker det. Det er særligt dejligt i skumringen, når lyset rammer egetræspavillonen og lyttebænken. "

Patientfordele

Målet med det sensoriske haveprojekt var at opbygge en have dedikeret til at fremme rehabilitering, rekreation og både fysisk og psykisk velvære hos hospitalspatienter, dagcenterbrugere, klinikbrugere og det generelle samfund.

Anne har gennemgået hospitalshaverne igen i 2012/2013, og Anne udarbejdede en 5-årig projektplan for Venneforeningen, som omfattede potentialet for en sensorisk have. Der skulle designes en Sansehave, baseret på patienternes behov, som omfattede:

  1. Aktivitets sted for patienter for at at øge deres fysiske velvære (gå / havearbejde)
  2. Lave et roligt grønt ”rum”, til gavn for patienters psykiske med mulighed for individuel aktivitet eller som del af en gruppe.
  3. Et sted hvor patienterne vil kunne interagere socialt og blive stimuleret af aktiviteter i haven
  4. Hjælpe patienterne til at komme sig hurtigere og til en hurtigere udskrivelse
  5. Et udendørs rum, hvor besøgende og familier kan bruge tid sammen med patienterne
  6. Et roligt sted for hospitalspersonale til at hvile sig og reflektere.

Fællesskab

Fællesskabsgrupper vil blive opfordret til at bruge haverne til at mødes og afholde arrangementer. Stierne er brede nok til kørestole og flere højbede betyder, at alle kan få adgang til planterne uden at skulle bøje sig ned. Der er siddepladser af forskellige slags omkring haven, hvoraf de fleste er lavet af træ med traditionelle bænke og siddepladser indbygget ind i højbedene, gør det muligt at sidde blandt duftende planter.

Projekt Team

Haven blev bygget af et hold fra ”Roger Gladwell Landskaber”, og den ekstraordinære kvalitet af deres arbejde har gjort at haven er blevet nomineret til en national landskabspleje design pris. Planterne har mange forskellige dufte og farver, og er blevet et hjem for dyrelivet. Sansehaven blev udført af hospitalets prisbelønnede frivillige havehold, der tilbringer mange timer i haven hver uge, hvilket gør haven til et meget specielt sted.

Musikterapi For Patienter med En Demensdiagnose

Lydelementerne i den sensoriske have består af en Duo Cupla Xylofon, Babel Drum Large, Tubular Bells, Cherub og et par medium Conga trommer

Vi spurgte Anne hvorfor hun valgte at inkludere udendørs musikinstrumenter ind i hendes design, "Jeg ønskede at inkludere udendørs musikinstrumenter i haven for demenspatienter og dem med sensoriske svækkelser, da instrumenterne kan bruges til musikterapi sessioner. Derudover vil lokale skolebørn kunne få adgang til instrumenterne til deres musikundervisning. "Midlerne til de udendørs musikinstrumenter fik vi fra en anonym person.

Anne slutter ved at tilføje "tro ikke at du ikke kan komme ind i haverne, fordi det er et hospital. Alle kan nyde haverne; Patienter kan lide at se besøgende i haverne, personalet byder gerne velkommen og fra foråret vil der være aktiviteter i haven, som kan nydes af alle. Mere af dette med tiden så kom ind og se for dig selv. Du er meget velkommen. "


Grand Opening

En stor åbning af Hospital Sanse Have er planlagt i foråret 2019, når haven ser bedst ud. Vi byder på kaffe og kage flere gange i november, så hele samfundet kan besøge haverne for at se faciliteter og deres potentiale, nu når projektet er afsluttet.