Blodprop i hjernen - Min historie og mit genoptrænings forløb

For 5 måneder siden, fik jeg en blodprop i hjernen, her er min historie

For 5 måneder siden, blev jeg indlagt på sygehuset, fordi jeg skulle have udskiftet min knæ. Efter efterfølgende skete der det, at jeg fik 2 blodpropper i hjernen, hvor jeg derefter havde svært ved at tale og svært ved at huske. Den efterfølgende rehabilitering, var bla. kontakt til ergoterapi, fysioterapi og logopæd, men der er også rigtig mange ting som jeg selv kunne gøre, såsom puslespil, vendespil, masser af travture og også det at lære at spille på et musikinstrument.

Jeg bruger tit vores regnbuefarvede Cavatina, hvor vi også har et nodehæfte til. Selve noderne har farver ligesom Cavatinaen og på den måde kan jeg spille forskellige melodier.

Jeg er heldig fordi jeg har adgang til udendørs musikinstrumenter, jeg får masser af frisk luft og jeg har mulighed for at bevæge mig og får samtidig med trænet hjernen”.

Det var min historie, del den med én du holder af.

Lidt om musikinstrumentet: Musikinstrumentet er stemt på en måde at det lyder godt, selvom om man måske aldrig har spillet et musikinstrument før. I den første del i træningen, drejer sig om at ramme tangenterne på xylofonen så man hører de forskellige toner.

Når man har trænet der og er klar til næste skridt, benytter man så nodehæftet. Her skal man både kigge på farverne på noderne, for derefter at finde farverne på xylofonen. På den måde stiger sværhedsgraden, da man skal koordinere flere ting, som hænderne du holder køllen i, synet for at finde farven på noden, for derefter at finde farven på xylofonen.

Man har via forskning fundet ud af, at hjernen bliver stimuleret i begge hjernedele, når man spiller på et musikinstrument.

30-dagesudfordring Bedre Hjernesundhed: https://hjerneskadet.dk/wp-content/uploads/2019/12/30-dages-udfordring-hjernesundhed.pdf

Hjernesagen: https://www.hjernesagen.dk/den-fantastiske-hjerne/hjernen_er_hovedsagen/