Børne- og Ungdomspsykiatri Odense vælger Percussion Play musikinstrumenter

Musikinstrumenterne er med til at børnene kommer mere udenfor og kan både få én i bedre humør og samtidig være beroligende

Klient:
Soroptimist International, Odense

Placering:
Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, Danmark

Percussion Play Danmark har installeret to udendørs musikinstrumenter ' Harmony ' og ' Akadinda ' på Børne-og Ungdomspsykiatri Odense, til gavn for patienter, besøgende på hospitalet.

Harmony er baseret på en traditionel Vietnamesisk bambus xylofon, der kaldes en T'rung, og er lavet af anodiserede aluminiums rør.

Akadinda er en stor udendørs marimba xylofon lavet i træ. Den har et traditionelt design med sine store træ tangenter.

Babel Drum Titan er en stor flytbar tromme. Den bruges bla. til at berolige på gangene enkeltvis og i grupper.

Instrumentet Harmony blev doneret af den lokale afd. af "Soroptimist International" i Odense, med midler fra deres tombola på H.C. Andersens Julemarked. Soroptimist International er en global frivillig forening, der arbejder på lokalt, nationalt og internationalt plan, for at hjælpe piger/kvinder. De har over 80.000 medlemmer over hele verden.

Personalet på hospitalet har fortalt os, at musik instrumenterne med deres bløde toner, har vist sig at have en beroligende effekt på børnene. "Nogle gange, når børnene bliver oprørte, vrede eller ophidsede, går de udenfor i gårdhaven til musikinstrumenterne. De går i gang med at spille på musikinstrumenterne og efter få minutter falder de til ro. På grund af deres humør, vil du sommetider forvente at de vil ødelægge instrumenterne, men nej, de tager blot køllerne i hånden og begynder at spille forsigtigt på dem. Efter nogen tid, kommer de ind igen og er i bedre humør".