Musisk sansehave til børn med autisme

Enghaveskolen i Odense har indviet deres helt nye musiklegeplads med Percussion Play's udendørs instrumenter.

Musiklegepladsen skal have en positiv effekt på udvikling hos børn med autisme på skolen.

Dagen blev fejret med sodavand, balloner og fællessang. Snoren blev klippet og så skulle instrumenterne afprøves!

Den nye legeplads er specielt lavet til Enghaveskolen, en specialeskole for elever med gennemgribende udviklingsforstyrrelser, de fleste med autisme.

Gitte Breese fortæller: "Børn og unge med autisme har udfordringer indenfor tre områder. Socialt samspil, kommunikation og forestillingsevne. Alle børn ville kunne udvikle sig indenfor disse tre områder, hvis vi kunne få sat et projekt i værk, som er en form of musisk sansehave."

Gitte Breese stod for at skrive og sende ansøgningen ind til Tryg-Fonden som har doneret 75.000 kroner til projektet.

Skoleleder Jørgen Schoop er utroligt begejstret for de nye instrumenter og kan allerede se hvordan børnene har taget imod dem.

Det Jørgen oplever er, at børnene selv kan gå hen og lege med instrumenterne, de vækker bla. følesansen og gør det muligt for børnene at tilføje noget andet til deres leg.

Instrumenterne i på den nye legeplads er mere robuste end dem de bruger i musiklokalet, men det er planen at musiklæreren vil bruge de nye udendørs musikinstrumenter i undervisningen.

Tryg-Fonden gjorde det muligt

"Det er ikke en hemmelighed, at skoler ikke har mange penge. Havde vi ikke modtaget donationen, så havde det ikke været muligt at skaffe den her aktivitet til skolen." Jørgen, Skoleleder

Enghaveskolen kunne ikke selv have investeret i udendørs musikinstrumenter uden hjælp fra en donation. Det havde ikke været muligt for skolen at skaffe hele beløbet selv, så de henvendte sig til Tryg-Fonden der donerede 75.000 kroner.

Se indslaget fra: Odense ser rødt: