Første Musikpark i Litauen i byen Alytus

Den første offentlige musikpark i Litauen er for nylig blevet åbnet ved byen Alytus - den største by i det sydlige Litauen.

Percussion Play-forhandler UAB Dego skabte designet sammen med direktøren for Alytus Youth Symphony Orchestra "Svajone", der planlægger at bruge instrumenterne til udendørsundervisning og koncerter.

Svajone-orkesterets leder og dirigent er Daiva Martikonyte. Daiva og hendes kolleger Justina Jočytė-Orinienė, Dirigent Karolis Variakojis har sammen med andre længe drømt om at skabe en offentlig musikpark et eller andet sted i Alytus, hvor familier, børn og skoler kunne komme og skabe musik selvom man måske aldrig tidligere har spillet musik før. Hun mødtes med Eglė Prieskienienė (direktør for Dego), som straks forstod, hvad de ønskede at opnå og sidst i efteråret, på en kold november dag, åbnede Daiva stolt den første litauiske musikpark.

I byens have, placeret tæt på den lokale kunstskole, blev der installeret en række Percussion Play instrumenter, herunder Handpipes, Tubular Bells, Babel Drum, Papilio Bells og en trio af Cajon Trommer

Næsten lige så snart parken blev åbnet, kom eleverne i de omkringliggende skoler for at prøve de forskellige udendørs musikinstrumenter og høre de forskellige lyde, de kunne lave. Presse, lokale beboere, familier og venner blev inviteret til indvielsen hvor der var rig mulighed for at spille på udendørs instrumenter sammen med medlemmer af Alytus Youth Orchestra i en officiel åbningsceremoni. Åbningen var en stor succes.

Alytus Musikskolens Ungdoms Symfoniorkester "Svajonė" blev oprettet i 2005 og består af 60 musikere, hvoraf de fleste er enten studerende på Alytus Music School. Svajone betyder "drøm" på litauisk og i denne særlige Alytus bypark kan drømme virkelig gå i opfyldelse