Flauenskjold Skoles nye musiklegeplads

”Flauenskjold skole er en lille landsbyskole i Nordjylland med ca 85 elever fordelt på 0.-6. klasse.

Tanken med musikinstrumenterne startede hos musiklæreren Julie. Hun ville gerne øge børnenes kreativitet og vække børnenes nysgerrighed for at skabe og spille musik.

Skolen har stor opbakning fra forældre og landsbysamfundet generelt. Skolen, byens støtteforening og Nordea Fonden bidrog med betalingen af denne første etape af byens musiklegeplads med udendørs musikinstrumenter fra Percussion Play.

  • Julie Aaen, Musiklærer Flauenskjold Skole

Valget faldt på Percussion Play pga. af deres farverige og gedigne instrumenter. Det er instrumenter, der fanger børnenes opmærksomhed og inviterer til at spille løs og lege.

Vi synes, det var vigtigt, at børnene var med i processen, så de kunne få et ejerskab for instrumenterne og passe godt på dem. Det var samtidig en oplagt mulighed for os at inddrage praktisk matematik for eleverne. Så i samarbejde med skolens pedeller, lavede vi en arbejdsdag, hvor vi målte ud, markerede hvor instrumenterne skulle stå og så begyndte det hårde arbejde med at grave. Skolens pedeller støbte og monterede instrumenterne og da det hele var klart lavede vi en lille indvielse under stor jubel.

Instrumenterne er meget populære hos børnene. Og tanken er, at instrumenterne også skal indgå i musiktimerne og ikke kun som frikvartersleg. Men i en hver pause på skole, kan man høre at, børnene spiller på instrumenterne. Vi valgte Cavatina xylofonen med tilhørende Music Book, så eleverne kunne spille kendte melodier sammen. Vi valgte også otte farverige Calypso Chimes Diatonisk, der alle har samme farver og er stemt på samme måde som Cavatina og noderne i Music Book.

Vi er så glade for vores farverige udendørsinstrumenter fra Percussion Play. De giver liv, farve og masser af musik glæde!”

  • Julie Aaen, Musiklærer Flauenskjold Skole