Nye instrumenter stimulerer flere sanser - Haderslev Friplejehjem

På Haderslev Friplejehjem kan flere sanser nu stimuleres på en tur rundt i hjemmets store fine have. Fire flotte og lydrige instrumenter står nu klar til at give ekstra sanseoplevelser og blive til glæde og gavn ikke kun for beboere, men også for besøgende i alle aldre.

Det er Haderslev Friplejehjems venneforening, der har søgt og fået midler fra Norlys til at købe instrumenterne som en gave til hjemmets beboere, og forstander Carsten Refshauge glæder sig over de nye muligheder, instrumenterne giver.

”Musik og sang stimulerer andre sanser og er ikke afhængig af vores verbale sprog. Det er tydeligt, at det gør en forskel og har betydning for den enkelte beboers livskvalitet, når vi oplever musikken og rytmen – og smilet når helt til ørerne,” siger Carsten Refshauge og tilføjer, at instrumenterne også kan være en sjov aktivitet for de børn, der kommer på besøg på hjemmet.

Donationen på 117.500 kr. og indvielsen af de fire udendørs instrumenter blev markeret med et eftermiddagsarrangement på Haderslev Friplejehjem onsdag d. 14. juni. Sammen med beboere, medarbejdere og frivillige deltog også en af de lokale repræsentanter fra Norlys Vækstpulje, Bente Bjerregaard Langeberg.

En driftig venneforening

Formanden for Haderslev Friplejehjems Venneforening, H. P. Geil, takker Norlys for den flotte donation og glæder sig over, at Venneforeningen kan give instrumenterne til hjemmet.

”Beboerne kan selv gå eller køre hen og aktivere instrumenterne, samtidig med at de nyder den smukke natur omkring hjemmet. Vi håber og forventer, at de vil være til glæde og gavn for beboerne og livet på hjemmet,” siger H. P. Geil.

Donationen fra Norlys er ikke den første, den nye venneforening har sørget for. De står også bag både havespil, bankospil og sangbøger, og den driftige bestyrelse har også flere ansøgninger ude hos foreninger og fonde.

Fra Haderslev Friplejehjems forstander, Carsten Refshauge, lyder der også en stor tak til Norlys for donationen og samtidig en stor tak til Venneforeningen for engagementet og arbejdet med at søge midler til Haderslev Friplejehjems beboere.