Hesselvang skaber Danmarks Største Musikhave

'Jeg ved en lærkerede' af Carl Nielsen er en meget populær dansk forårssang og deler nu sit navn med det nyeste og største musik projekt tilknyttet et plejehjem i Danmark. Friplejehjemmet Hesselvang er for nylig begyndt at omdanne sine udendørs arealer til at skabe en helt særlig stemning, der vil lokke beboere og personale udenfor i den friske luft.

Hesselvang er et friplejehjem beliggende i Hvalpsund. Plejehjemmet har 24 tilgængelige lejligheder. Beboere på Hesselvang opfordres til at tilbringe tid udendørs og udføre fysiske aktiviteter. De kan bla. besøge dværg geder og heste der græsser ved plejehjemmet. Haven er fuld af duftende blomster om sommeren og vil nu blive fyldt med lyden af musik efter oprettelsen af landets største musikhave!

`Hesselvangs venner´ søgte sundhedsstyrelsens 'Hjælpepulje til mennesker med demens' om midler til at skabe en udendørs musikhave på grunden. Med stor succes har styrelsen afsat penge nok til at købe udendørs musikinstrumenter fra Percussion Play Danmark.

Personalet og hesselvangs friville er nu i fuld gang med instrumenterne og de ældre trodser gerne kulden for at se og høre de nye udendørs musikinstrumenter.

Hesselvang ser nu frem til foråret, hvor frivillige skal stå i spidsen for planlagte ugentlige arrangementer og musikalske aktiviteter. De frivillige vil invitere beboerne til at gå udenfor, for at prøve de forskellige instrumenter, lære noget nyt, støtte hinanden og have det sjovt. Den lokale børnehave har ligeledes adgang til haven så beboere og børn kan nyde hinandens selvskab.

En talsmand for Hesselvangs Venner, Dorthe Bredtoft, siger: "Endelig kom den store dag, hvor alle musikinstrumenterne kom. Vi har nu Danmarks største musikhave tilknyttet et plejehjem. Instrumenterne blev installeret af dygtige fagfolk fra Percussion Play Denmark. Så selvom vejret er godt lige nu, ser vi virkelig frem til foråret, hvor vi virkelig kan komme ud og gøre brug af alle instrumenterne."

Hesselvang er meget opsat på, at de er en del af det bredere lokalsamfund med dørene åbne for besøgende og sociale arrangementer. I fremtiden er planen at der skal laves musikalske arrangementer, der skal være med til at udvide det sociale liv på plejehjemmet og lokalsamfundet.