Universitetsstuderende hjælper med til at skabe en Musik Have i Iowa´s Kvinde Fængsel

November 2018

En børnehave ved Iowa Correctional Institution for kvinder i Mitchellville er nu afsluttet takket være indsatsen fra studerende fra Iowa State University, ABCreative & Percussion Play.

Projektoversigt

Iowa Correctional Institution for kvinder (ICIW) i Mitchellville samarbejdede med studerende fra Iowa University's College of Design for at designe og bygge en musikalsk børnehave inden for fængselsområdet. Projektet havde til formål at skabe et sundt miljø, hvor besøgende til indsatte kunne have et sted hvor der var et terapeutisk udendørs rum, hvor fængslede mødre kunne være sammen med deres børn for at styrke båndene imellem dem.

Besøgene er selvfølgelig meget vigtige for at opretholde stærke bånd mellem mødre og børn. Det udendørs besøgsrum omfattede kun et lille indhegnet betonrum med et par borde, som ikke var særligt indbydende til besøg.

Den større og nydesignede musikhave, forbedrer oplevelsen for børnene og mødrene, da den skiller sig mærkbart ud i forhold til de omgivelser der ellers er i fængslet, med den sjove aktive legeplads, samt de grønne områder.

Fra projektets start har man arbejdet sammen med de indsatte, fængselspersonalet, besøgende og børnene. Projektgruppen har udformet en have baseret på terapeutiske og biophilic designprincipper. Den interaktive legeplads og aktiviteterne, skal være med til at bringe mødrene og børnene i alle aldre tættere sammen. "Vi besøgte fængslet flere gange, først lavede vi collager med kvinderne, så vi kunne få en ide om, hvad de havde brug for," fortæller Saranya Panchaseelan, der har en tre årig kandidatuddannelse i arkitektur fra Bangalore, Indien. "Vi byggede modeller og kom til fængslet på besøgsdagene, så børnene kunne hjælpe os med at planlægge haven."

Design

Opførelsen af det foreslåede design begyndte i april og blev afsluttet sidste måned. Haven er ca. 3500m2 og er lavet i forbindelse med det eksisterende besøgsområde. Den musikalske have støtter nu op omkring fysisk aktivitet og mental rehabilitering og designet omfatter; en natur legeplads, en åben græsplæne for at muliggøre social interaktion og lægger op til ikke planlagte aktiviteter, som boldspil, en samtale lund og en vandre sti. Det naturlige legeområde giver mulighed for lege mellem mødre og deres børn og indeholder flere legespots samt de interaktive udendørs musikinstrumenter fra Percussion Play. De valgte instrumenter omfattede både en lille og stor Babel Drum, farverige Rainbow Sambas, Cadenza Outdoor Xylophone samt My Tunes doneret af Percussion Play & ABCreative

My Tunes My Tunes-panelet er et sæt af skræddersyede anodiserede aluminiumrør, der er sat op i en bestemt rækkefølge, således at du blot slår én gang på hvert tonerør, fra venstre mod højre. Så har du eksempelvis melodien "Star Spangled Banner" Dette var det første musikinstrument der blev doneret til projektet.

I Børnenes have er der små områder med forskellig blomster og buske, der bla. tiltrækker fugle og sommerfugle.

Det nødvendige hegn var det mest udfordrende aspekt af dette projekt. Flere designs førte til en kombination af træ og metal paneler med tavler til at skrive/tegne på. "Baghaven" er en stor forbedring i forhold de store mure med pigtråd udenom fængslet.

Fængselsinspektøren Sheryl Dahm fortæller, at det vil være et fristed hvor børnene sammen med deres mødre har mulighed for at komme lidt væk og få en pause fra fængsels miljøet. Området er selvfølgelig også et fristed for besøgendes familier. Mange af børnene bor flere timer væk fra fængslet og skal have mulighed for at have et område til at røre sig på efter flere timer i en bil. Det er bedre at være ude i den friske luft end at sidde indenfor i et lukket miljø.

"I en kort periode kan børnene have mor tid."

Om Iowa Correctional Institution for Women

Iowa Correctional Institution for woman (ICIW) er beliggende i Mitchellville, en lille by 32 kilometer øst for Des Moines, Iowa. Fængslet havde i (1983), 56 indsatte og har nu i (2017) 740 indsatte. ICIW er et middel til minimums sikkerheds fængsel, der giver uddannelses- og erhvervsuddannelsesmuligheder for indsatte kvinder, i håb om en vellykket genindslusning i samfundet. Over 60% af dem er mødre.

I øjeblikket er der over 1,7 millioner børn i USA, hvis deres forældre sidder i fængsel, hvilket ofte fremkalder traumer hos børnene og fører til stress og usikkerhed. Fængselsbesøgene har vist sig at have en positiv effekt på disse symptomer og er tillige med til at forbedre de indsattes sundhed og nedsætte deres tilbagefald til kriminalitet.