Irlands mest inkluderende legeplads

Projekt:

Legepladsen South Beach i Greystones, Co Wicklow, Irland, har man designet til børn i alle aldre og evner, så man kan lege side om side.

Projekt Team:

  • South Beach Legepladsudvalg
  • Wicklow County Kommune

Oversigt

Efter mere end to års fundraising, forskning og konsultation fra et dedikeret legepladsudvalg har All Play Ireland bygget et fantastisk altomfattende legepladsanlæg, for at bringe magi og sjov til børn i alle aldre.

Greystones South Beach Legeplads er nu åben, og børn har gjort stor nytte af den helt nye legepladsområde.

Mål:

Udvalget forestillede sig en legeplads, der kan inkludere alle børn, hvor de kan mødes, lege, interagere og have det sjovt. De ønskede, at alle børn skulle have adgang til en legeplads, der ikke kun stimulerer deres fantasi og alle deres sanser, men også opmuntrer dem til selvlæring og fremmer følelsesmæssig og fysisk velvære, uanset deres evner.

Processen:

Den 29. januar 2016 blev ideen om en ny legeplads for Greystone sat på tegnebordet, og South Beach Playground-komiteen begyndte at fundraise de 250.000 €, det krævede at få så stor en legeplads.

All Play Ireland blev valgt, der specifikt udtalte, at det vindende design "bør omfatte legeplads udstyr, der giver muligheder for at børn med særlige behov også kan bruge legepladsen. For eksempel børn i Autisme Spektrum, børn med mobilitetsproblemer, der bruger kørestol eller andre hjælpemidler, høre- og synshandicappede børn. og børn med motoriske koordinations vanskeligheder som Dyspraxi."

Projektteamet arbejdede tæt sammen med fagfolk, der var eksperter indenfor de forskellige udviklingstrin, så man kunne få den bedst mulige legeplads for alle.

Udover et bidrag på 150.000 € - over halvdelen af budgettet - fra Wicklow County Council blev der modtaget donationer fra forskellige samfundsgrupper, bla. en anonym donation på 70.000 €. En stor tak til alle der har bidraget til projektet.

Resultatet:

For udvalget bag dette projekt var hovedformålet med den € 250.000, at få den bedst mulige legeplads lige fra start. På åbningsdagen blev Irish Times South Beach Playground betegnet som én af Irlands mest inkluderende legepladser. Et meget vellykket projekt var blevet gennemført.

Legepladsudformningen tager hensyn til både fysiske og sensoriske handicap, samt børn med særlige behov indenfor autismespektret og børn med motoriske koordinationsvanskeligheder. I dag har samfundet en legeplads, der opfylder alle børns behov, mens man leger side om side.

Det musikalske område består af en Papilio, Cavatina, Congas, Tubular Bells & Cajon. Instrumenterne vil give alle, lige fra børn til voksne mulighed for at udtrykke sig og kommunikere sammen gennem musikkens magi. Andre funktioner omfatter et hyggeligt område hvor eksempelvis et barn med autisme kan sidde og hvile sig, indtil barnet er klar til at lege med igen.

En sanse sti blev skabt af forskellige materialer, som giver børn mulighed for at gå eller køre sammen og føle forskellige teksturer. Der er sandkasser, klatrestativer og rutsjebaner.

Niamh Egan, formand for forældre gruppen, fortæller at forældre i South Beach-udvalget havde lagt al deres energi i at gøre legepladsen til et særligt sted for deres samfund". Alt det hårde arbejde har de fået mange gange igen ved at se den færdige legeplads.

Kasha Huse - Jeg er en mor til 3 fantastiske børn. Musikområdet var så beroligende, og rart at se hvordan alle børnene var kreative og nærværende igennem musikken. For første gang nød vi alle en tur på legepladsen og vi har været der mange gange siden.

Karen Cowen - Jeg elskede at se en forælder spille musik i går sammen med hans børn.

{}

Yderligere Information:

All Play Ireland arbejder tæt sammen med forældrebestyrelser, skoler, handicapråd og samfundsgrupper i hele Irland og Storbritannien og er lidenskabelige med at skabe den bedst mulige lege oplevelse for alle, der bruger deres legepladser. De har en fokuseret tilgang, der sikrer, at der tages højde for børn med forskellige behov og at aldersrelaterede deres legepladser er innovative, fysisk udfordrende, læringsrige og mentalt stimulerende.

Klik for at finde ud af mere om All Play Ireland.

Få mere at vide om South Beach Playground