Ny legeplads skal hjælpe børn med autisme til at kommunikere bedre sammen

Denne lyse udendørs musik have består af et sæt Rainbow Sambas, en buket af farverige Harmony Flowers & en indbydende Cadenza.

Autisme er en tilstand defineret af en persons manglende evne til at kommunikere og interagere med andre. Musik giver personer med autisme en måde at kommunikere med omverdenen på. Brad Boardman - administrerende direktør for Morgan Autism Center, ønskede at skabe en musik have, efter han havde studeret forskning i fordelene ved musik. Han fortalte os "Musik gavner mennesker i alle aldre og evner. Udover at stimulere begge hjernehalvdele, åbner musikken en alternativ vej til kommunikation. Mennesker med autisme mangler ofte værktøjerne til at finde frem til ord eller en måde at udtrykke sig på. Ved at spille musik sammen, kan vores elever skabe personlige forbindelser med vores lærere, der fungerer for dem".

Dette afspejler den forskning, vi udførte, når du læser vores hvidbog: Sounds and the Spectrum: The Benefits of Music for Autistic Children. Vi opdagede, at fordi autistiske børn ofte har store problemer med at interagere med andre, så tilskynder musik til gensidig kommunikativ adfærd, som kan hjælpe dem med at overvinde disse vanskeligheder. Ved at indføre et instrument i det autistiske barns miljø, har barnet mulighed for at vende sig til lydene helt efter deres personlige behov, hvilket betyder, at åbning for andre, der også interagerer med instrumenterne bliver en del af den organiske kommunikationsproces.

Læs mere

Ønsker du at læse mere omkring udendørs musikinstrumenter og musikterapi for børn med særlige behov så Tryk Her