Musiklegeplads til børnenes museum, Minnesota

En ny musikalsk oplevelse på børnenes museum i Minnesota (USA). Det er blevet til en musiklegeplads af fem musikinstrumenter fra Percussion Play. Alle besøgende kan spille musik sammen og det skaber en sjov og anderledes aktivitet.

Børn & Voksne I Øjenhøjde

Museet var ivrige efter at indføre musik som en aktivitet for børn og voksne. Legen blev simpelthen sjovere for børn og voksne. Instrumenterne er nu blevet en aktivitet, hvor børn og voksne kan være i øjenhøjde og de kan sammen udvikle deres musikalske erfaringer.

Kreativ tænkning - Kritisk tænkning - (Selv)-kontrol - Selvtillid - Samarbejde - Kommunikation & Koordination

Målet for enhver ny udstilling eller program er at styrke udviklingen af en eller flere af de syv punkter. Vel vidende, at musik hjælper med at udvikle tillid, kreativ og kritisk tænkning, samt kommunikations færdigheder.

Det gav mening at skabe et rum for besøgende hvor de kunne komponere og spille deres egen musik.

Vores udviklingsteam begyndte at lede efter musikinstrumenter, der havde behagelige toner og var nemme at spille på. Det var vigtigt for os at instrumenterne skulle være nemme at spille på, så brugerne kunne opleve hvor sjovt det er at spille musik. Det skulle være med til at udvikle selvtillid ved at give succes oplevelser. Det var også vigtigt at instrumenterne skulle kunne holde til en masse besøgende, så kvaliteten skulle være i top!

‘Percussion Play instrumenterne var det perfekte valgt til vores ønsker, derudover var de også smukke at se på’. sagde Michelle Blodgett - Udviklings Chef.

Museet valgte først og fremmest Percussion Plays stål instrumenter, mange af dem spilles på med hænderne:

  • Tubular Bells– Store vibrerende rør, der giver en fantastisk resonans samt en dyb tone som kan føles og høres!.
  • Bell Lyre– Otte skåle lavet ud af stål der har en helt unique lyd. De mindste skåle giver en lys tone, mens de store skåle giver en meget dyb rungende tone. Den vibrerer helt vildt!.
  • Babel Drum Large– Dette er en rund tromme man spiller på med hænderne. Den genererer dejlige varme toner. Man kommer automatisk helt ned i gear når man spiller på den, det er ren terapi.
  • Harmony – 11 tykke aluminiums rør arrangeret fra lang til kort. Instrumentet genererer en fantastisk fin tone der kan sammenlignes med rendende vand. Xylofonen er baseret på en traditionel Vietnamesisk bambus xylofon kaldet T'rung.
  • Cajon– Nem at spille på, den er inspireret af den traditionelle Cubanske Cajon tromme. Der er indbygget en lille rasle i instrumentet som fungere som lilletromme. Cajon kan lave mange forskellige toner, fra høj til lav. Disse trommer kan også bruges som siddeplads.

Leder af aktiviterne på museet Jenny Covey fortæller “Da jeg forleden gik igennem området, og sagde "Hej" til en lille dreng. Han ignorerede mig totalt. Jeg gik over til et af instrumenterne og begyndte at spille. Han vandrede tættere på mig. Jeg spillede videre og barnet tommer tættere på. Endelig var han lige ved siden af mig, jeg holdt køllen frem imod ham så han kunne tage den. Først ville han ikke tage imod køllen og kig et skridt tilbage. Han kiggede på mig for at finde ud af, om jeg var OK at lege med. Han snubbede køllen og begyndte at slå på instrumentet. Vi spillede kort sammen, hvorefter jeg begyndte at gå videre. Drengen så det og råbte "nej!" og pegede på instrumentet. Han ville have mig til at blive og spille med ham!”

En anden gang, var en bedstefar og jeg i galleriet med et barn. Jeg talte om den musikalske melodi, som barnet havde skabt tidligere. Barnet løb tilbage til instrumenterne og fortsatte med at spille. Bedstefar sagde, at det var så stort, at vi havde disse instrumenter og hvilken fantastisk måde det var for børn at lære om musik.”

Vi spurgte Udviklings Chefen Michelle om hvordan instrumenterne var blevet taget imod af deres besøgende, hun sagde "Vi ser at mennesker i alle aldre bruger og nyder instrumenterne. Fra 1 år gammel til den voksne besøgende. Instrumenterne har gode toner, er robuste og har holdt sig rigtig godt. Alle synes det har været en succes. Det er sjovt at se hvordan vores besøgende leger sammen, instrumenterne skaber et rum for inklusion og samvær som vi ikke finder andre steder på vores museum”.