Musikalsk blomst på H.C. Andersen Børn- og Ungehospital

Musikken spiller på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital.

Med den nye musikalske blomst Harmony Bells bydes børn, unge og deres familier velkommen med flotte farver og lyde.

"De smukke blomster er helt magiske." -Mette Sorang, Koordinator for velfærd på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, Odense Universitetshospital

Harmony Bells er en herlig tilføjelse til havens to andre musikinstrumenter Akadinda og Babel Drum small.

Med de dejlige instrumenter, som hver især er unikke og med deres helt egen lyd og udtryk, skabes der mulighed for spændende musikalsk leg og et trygt rum til fordybelse for børn, unge og deres familier.

"Straks efter de 3 musikalske blomster var monteret, lød der behagelige sprøde toner. Placeringen er perfekt - den smukke farverige buket kan ses lige når man ankommer til indgang 60 her på H.C. Andersen Børne og Ungehospital, OUH og jeg er sikker på at rigtig mange vil "lege med" - de sammensatte toner." -Mette Sorang, Koordinator for velfærd på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, Odense Universitetshospital

Allerede i 2013 fik H.C. Andersen Børnehospital de første udendørs musikinstrumenter til deres gårdhave.

Fjerner fokus fra sygdom

Ledende overlæge Arne Høst fortæller: ”Vi ved, at børn, der får gode oplevelser når de er på et hospital, de oplever hospitalsopholdet og undersøgelserne langt mildere, og de får ikke nogen følgevirkninger efter indlæggelsen, når de har gode oplevelser”.

“Musik bringer glæde. Selv når børnene er helt små, rokker de jo med , når de hører musik og her på stedet har børnene været meget begejstrede og har fået lyst til at komme ud og bevæge sig. Samtidig kan musikken være med til at berolige og fjerne fokus fra sygdommen, som jo ellers fylder meget for dem”, siger Dorthe Hvidtfeldt, hospitalspædagog på H.C. Andersen Børne- og Unge, Odense Universitetshospital.