Sansehave til ære for en helt særlig elev - Henry

Willow Primary School i Timperley, Cheshire, har hyldet en populær tidligere elev, ved at lave en totalrenovering af mindehaven opkaldt efter ham.

´Henry's Garden´ blev skabt tilbage i 2003 til minde om Henry Gloag, der tabte sin kamp mod Leukæmi 6 år gammel.

Willow Primary School skabte på et tidspunkt mindehaven som skulle være legeplads for at huske denne elskede elev. Jill Gloag, Henry's mor, fortalte os "Henry blev født med Downs syndrom, men det holdt ham ikke tilbage i skolen. Han elskede at lære, han nød at være sammen med sine klassekamerater og lærerne på skolen. Det var en vidunderlig gave til Henry og meget passende gave af skolen, at skabe en mindehave efter hans død."

Gennem årene havde Henry's Garden været velbesøgt og elsket af børn, der efterfølgende har gået på skolen. Men efterhånden som årene gik, måtte haven lukke grundet strukturelle problemer. Haven var simpelthen blevet usikker.

Heldigvis besluttede skolen sig for, at er erstatte de ødelagte elementer og skabe et helt nyt musikalsk sanserum til børnene. På flere af instrumenterne ses hans navn indgraveret, så hans minde aldrig vil være glemt.

Lokale virksomheder, privatpersoner plus Jill Henrys mor, donerede sammen pengene til de nye musikinstrumenter. Hver klasse gav deres input ved at komme med planer for hvordan mindehaven skulle se ud, de skrev personlige digte, breve og sange til haven. Hvert barn og lærer malede deres eget design på sten, som efterfølgende blev placeret rundt på hele pladsen.

Den nye imponerende have er nu et beroligende område, hvor der er mulighed for reflektion. Haven giver lokalsamfundet et rum hvor de kan trives og få deres sanselige behov opfyldt. Musikinstrumenterne hjælper børnene med at udvikle fine og grovmotoriske færdigheder, mens de nyder friheden ved at lave musik i det fri. I haven er der installeret Rainbow Sambas trommer, fyldt med farver og energi, en Babel Drum der skaber beroligende, meditative tomer. Der er også monteret en Penta post fyldt med regnbuens farver. Skolen har besluttet sig for at donere en Bell Lyre når Corona Lockdown slutter. Udvælgelsen af instrumenterne har skolens elever og skolens lærere været med til. Instrumenterne skulle kunne bruges fagligt til lektioner i musik.

Jill opsummerede projektet således: "Alle der har været med i projektet har lagt kærlighed og energi i haven. Nu har vi et smukt multi- sensorisk rum, som børnene kan bruge i mange generationer frem. Det betyder meget for mig, at Henry vil blive husket på daglig basis på skolen, at han var elsket og at børnene stadig taler om ham, så mange år efter. Det gør mig rigtig stolt af min skønne søn."

Skiltet ved indgangen til haven lyder: "En lysende elev med et elsket smil, Lad blomster vokse og børn lege, vi vil huske ham for evigt"