Velkommen til Percussion Play’s Blog

Vi håber, du vil være en regelmæssig gæst. Vi har vores blog og deler historier om de instrumenter, vi laver og de mennesker, der spiller på dem. Vi deler detaljer om spændende nye musikprojekter fra hele verden. Vi deler oplysninger om de instrumenter vi sælger og lidt om den inspiration der ligger bag dem.

Vi giver dig også besked om events der finder sted.

Vigtigst af alt, så handler denne blog om hvad vi elsker at gøre mest, hjælpe dig med at skabe nye og spændende projekter med udendørs musikinstrumenter.

Tak fordi du læser med, besøger, kommentere og bidrager, det er vi rigtig glade for!

Dementia Care Show - Making Music Outside with Seniors

Percussion Play were amongst hundreds of companies and organisations at Healthcare Innovation this year, an exhibition for the most dynamic, inspiring developments in healthcare.

Percussion Play bought along a small selection of their outdoor musical instruments with some being showcased on the bandstand in the ‘Dementia Village’, a complete “village” dedicated to dementia and demonstrating a dementia friendly community.

Physical interaction with music, anything from drumming to fooling around with xylophones or marimbas is increasingly being recognised as having a positive and supportive impact on patients with dementia. Music nourishes the brain!

With a huge increase in the ageing population over the last decade, there is a race to figure out how to promote healthy aging of the brain, and prevent mental illness such as depression or dementia. With such a need for initiatives that support older people’s mental wellbeing, music-making can often help in this respect....